Gaasterlandstraat 5, 1079 RH Amsterdam, tel: 085-877 01 87
info@taalstudio.nl
Oetsiekoetsie
Op basis van het succesvolle boek “De Taal van je Kind” ontstond Oetsiekoetsie, een vierdelige documentaireserie (4 x 25 minuten) over taalontwikkeling van kinderen in Nederland. Door een aantal kinderen in verschillende ontwikkelingsstadia te volgen, wordt in Oetsiekoetsie het wonder van de taalverwerving ontrafeld. Ontroerend én informatief. Aflevering 1 Vanzelfsprekend, 2 Praatjesmakers, 3 Mijn eigen taal en 4 Taal, je kapitaal.
De serie is op DVD uitgebracht en te bestellen bij De Taalstudio door een mail te sturen naar info@taalstudio.nl. De kosten bedragen 15 euro, exclusief 2,50 verzendkosten.

Kindertaal in beeld verscheen bij uitgeverij Coutinho in 2002. Het is een studieboek over primaire taalverwerving voor cursisten van ROC’s en HBO’s. Het boek verwijst naar fragmenten uit de tv-serie Oetsiekoetsie als basis voor zelfstudie-opdrachten, maar het boek kan ook zonder de video gebruikt worden. Het wordt ondersteund via de website van uitgeverij Coutinho. Het kwam tot stand in samenwerking met Stichting Lezen en het Instituut voor Leerplanontwikkeling SLO en werd geschreven door Maaike Verrips en Rikky Dekkers.
Klik hier om te bestellen.

Meestgestelde vragen
Bij Ouders Online vindt u de Vraagbaak Kindertaal en Meertaligheid. Hier wordt wekelijks een vraag van ouders over kindertaalontwikkeling beantwoord door een kindertaal deskundige. In 2001 verscheen het boek "Oetsiekoetsie. De meestgestelde vragen over kindertaal en meertaligheid" - een bloemlezing van vragen en antwoorden uit de Vraagbaak, beantwoord door Maaike Verrips, Jeroen Aarssen en Paula Fikkert. Dit boek is helaas niet meer leverbaar. Meer informatie vindt u hier.

De Taal van je Kind - de verrassende rijkdom van de kindertaal
Een populair boek over taalontwikkeling voor ouders en opvoeders. Leren praten is een belangrijk aspect van de ontwikkeling van een kind. Het is ook een buitengewoon geestig en ontroerend proces. Pal onder onze neus voltrekt zich een wonder dat we in het geheel niet kunnen bevatten. In 'De taal van je kind' licht Maaike Verrips een tipje van de sluier op. Een boek voor iedereen die van taal of van kinderen houdt. Dit boek is helaas niet meer leverbaar. Meer informatie vindt u hier.

Publicaties over ons eigen onderzoek.

Ga naar