Gaasterlandstraat 5, 1079 RH Amsterdam, tel: 085-877 01 87
info@taalstudio.nl
De Talenquiz – de maandelijkse quiz over taal en taalkunde

Tussen februari 2007 en september 2015 (bijna negen jaar) hebben wij met veel liefde en plezier elke maand een Talenquiz samengesteld. Elke maand acht actuele, prikkelende vragen met een taalkundige insteek, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen tijd. Sponsors en vrijwillige bijdragen maakten het al die tijd mogelijk om de quiz gratis te verzenden naar vele honderden docenten uit alle hoeken van de wereld. Zodat zij op hun beurt de speelse schoonheid van taal konden delen met hun leerlingen.

Helaas werd het ieder jaar moeilijker om voldoende sponsoren te vinden om onze begroting rond te krijgen. Ook onze zoektocht naar mogelijkheden voor een betaald abonnement liep spaak. De laatste Talenquizzen van vorig schooljaar zijn hierdoor zelfs gemaakt zonder vergoeding voor de ontwikkelaars. Met pijn in ons hart hebben we daarom afgelopen zomer besloten om te stoppen met de ontwikkeling van de Talenquiz.

Om het gemis enigszins te verzachten, hebben we nog een laatste Talenquiz samengesteld in het kader van de Week van het Nederlands, die van 10 tot en met 17 oktober 2015 loopt. Deze quiz is gelanceerd tijdens het DRONGO talenfestival, 25 en 26 september 2015 in Utrecht. De laatste Talenquiz is alleen online speelbaar. Deelnemers die de quiz komen spelen tijdens het DRONGO talenfestival maken kans op een leuk prijzenpakket.

Alle Talenquizzen van de afgelopen negen jaar blijven toegankelijk via ons online archief.

We willen alle abonnees en  sponsoren die de afgelopen jaren de Talenquiz mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken voor alle enthousiasme en ondersteuning. Verder gaat onze dank uit naar de Taaladviesdienst van het Genootschap Onze Taal en de capaciteitsgroep Nederlands van de Universiteit van Amsterdam. We hopen dat we een steentje hebben kunnen bijdragen aan het verspreiden van taalbewustzijn en taalplezier in het onderwijs.

Met vriendelijke groeten,
De Taalstudio

Maaike Verrips
Erica Renckens
Zie ook